Close Menu

Thuiswerkopdrachten

Het MEC ontwikkelt thuiswerkopdrachten over natuur en duurzaamheid. Er zijn lessen voor de bovenbouw en ook opdrachten voor de kleuter- en middenbouw.

De bovenbouwlessen zijn echt uitgewerkte lessen, soms in twee delen, waar leerlingen echt een paar uur zich mee kunnen vermaken (en wat van leren uiteraard). Deze zijn in principe ook geschikt voor oudere kinderen. En soms ook voor volwassenen leuk om te doen. Ze zijn opgebouwd met een stappenplan en een bronnenpagina met Internetlinks. In deze lessen gaan de leerlingen 'begeleid' op onderzoek.

Met de katerns voor de kleuter- en middenbouw, kun je als leerkracht sturen aan de kinderen. Onder begeleiding van ouders, en vaak zelfstandig kunnen kinderen deze opdrachten uitvoeren. 

Bovenbouw

Over biodiversiteit

Leerlingen onderzoeken hoeveel soorten planten en dieren er te vinden zijn in de voortuin of een parkje vlakbij. Ze delen de score met groepsgenoten.

Stappenplan soortenjagen

Bronnenpagina soortenjagen

Over energie

Leerlingen bekijken hoe energie in hun huis komt. Ze onderzoeken hoe hun huis energiezuiniger kan. En maken daar samen met hun ouders een advies voor.

Stappenplan energie, het kan niet op?

Bronnenpagina energie, het kan niet op?

Over water

Proefjes met schoon en vies water!

Voor meer informatie, bel Bart de Koning: 06-29096804 of info@natuuriseenfeest.nl

Kleuters en middenbouw

Ons eerste katern is klaar. Het gaat over bomen. Sommige opdrachten zijn geschikt voor kleuters, bijvoorbeeld letters maken van takjes. Andere opdrachten zijn misschien meer geschikt voor wat oudere kinderen.

Katern met opdrachten over bomen