Close Menu

Energiespeurtocht

18.02.2020

Leiderdorp staat, net als heel Nederland, voor een grote verandering in omgaan met energie en aanpassing aan weersomstandigheden. Je ziet steeds meer laadpalen voor elektrische auto's. Huizen worden geïsoleerd, er worden groene daken aangelegd. In het park wordt overtollig regenwater opgevangen in wadi's.

Het MEC ontwerpt nieuwe lessen over energie, klimaat, afval en grondstoffen. Voor de bovenbouw probeerden we vorige week de energiespeurtocht uit bij basisschool De Bron. De kinderen dachten na over wat er al te zien zou zijn. Ze maakten checklisten. Met de checklisten gingen ze buiten kijken en foto's maken!

Zelf begeleidde ik een groep meiden uit groep 8. Ze waren vooral onder de indruk van hele mooie stoere Tesla's. Die zijn elektrisch meester! We maakten ook foto's van groene daken, laadpalen, zonnepanelen enzovoorts. Er was best veel te vinden in de buurt. Sommige leerlingen gaven de buurt een 9,5. Anderen vonden dat overdreven. Een zesje is wel genoeg, meester. Er mogen echt wel meer laadpalen bij komen.

Willen jullie kinderen ook zo'n speurtocht. Scholen in Leiderdorp kunnen contact opnemen met het MEC Leiderdorp. mec@leiderdorp.nl