2021/06-07. Waterleven onderzoek - groep 5/6/7/8

WaterlevenDe activiteit start met een inleiding in het MEC over het belang van (gezond) water. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes (met begeleiders) zelf op onderzoek bij de sloot, eerst d.m.v. enkele proefjes en waarnemingen, vervolgens door inventarisatie van het onderwaterleven. De vangsten worden ter plekke bekeken en op naam gebracht m.b.v. zoekkaarten en genoteerd op een inventarisatieblad.

Tijdens en na het vangen is het belangrijk om ook rustig te kijken wat er nu eigenlijk gevangen. Ook kan het gedrag van het dier worden bekeken: wat en hoe eet het dier en hoe beweegt het? De gevangen diertjes worden meegenomen naar de verzamelplek waar het onderzoek en de vangsten onderling worden vergeleken en geevalueerd.

De tijden in het rooster zijn richttijden; indien gewenst kan hiervan worden afgeweken, echter altijd in overleg met ons (het MEC) en minstens een week van tevoren.

Als je de inschrijving via deze website gesloten vindt, bel ons dan. Vaak is het mogelijk om alsnog een afspraak te maken voor deze activiteit: tel. 0715412216.

Bij deze les hoort een Powerpoint die je in de klas kunt gebruiken. Klik hier!

Kosten: gratis
Locatie: MEC in de Sterrentuin (start)
Aanvragen