2021/04. Een bezoek aan de kinderboerderij - groep 1/2

Voorjaar op de kinderboerderijEen bezoek aan de kinderboerderij in park De Houtkamp, met een voorbereiding en verwerking op school. De kleuters onderzoeken, ontdekken en beleven met zoveel mogelijk zintuigen de jonge dieren en natuurlijk de moeders en hoe ze met elkaar leven.

Een bezoek aan de kinderboerderij is altijd leuk, maar op deze manier haal je er veel meer uit. De excursie speelt zich in zijn geheel af op de kinderboerderij. De begeleiders van de groepjes krijgen een handig draaiboekje met een stickervel waarmee ze kinderen stapsgewijs de kinderboerderij laten ontdekken. De kinderen kunnen na hun bezoek aan een soort dier een sticker van dat dier plakken op hun eigen stickerkaart. De activiteiten zijn gericht op beleving, speels uitproberen en het gebruik van de zintuigen. De kinderen worden gestimuleerd om zich te verplaatsen in de behoeften van een (jong) dier.

Op school kunnen de kinderen zich van tevoren alvast inleven in de excursie die gaat komen. Dat doen ze met een kringgesprek en een filmpje. Ze mogen vertellen wat ze al (denken te) weten over de kinderboerderij en de dieren die er leven. Na de excursie vindt er nog een verwerking plaats op school aan de hand van de werkbladen bij de handleiding.

De tijden in het rooster zijn richttijden; indien gewenst kan hiervan worden afgeweken, echter altijd in overleg met ons (het MEC) en minstens een week van tevoren.

Als je de inschrijving via deze website gesloten vindt, bel ons dan. Vaak is het mogelijk om alsnog een afspraak te maken voor deze activiteit: tel. 071-5412216.

Kosten: gratis
Locatie: Kinderboerderij Leiderdorp
Aanvragen