2021/05 Alles groeit (metamorfose) - groep 3/4(5)

Dit levende lesproject over en met kleine diertjes in het voorjaar is een logisch vervolg op de excursie 'Herfstbladeren en -beestjes'. In plaats van de bodemdiertjes zijn het nu de hommels, rupsen, vlinders en kleurige kevertjes die de hoofdrol spelen. Onder begeleiding van een medewerker of ervaren vrijwilliger ontdekken de kinderen in het MEC en het park vlakbij de bloemrijke natuur van het voorjaar.

Voorafgaand aan deze activiteit kan in de klas het spannende verhaal ‘Hommeles in de achtertuin’ worden gelezen. Het verhaal wordt het best afgerond met een kort kringgesprek over de dieren en gebeurtenissen die in het verhaal aan de orde kwamen.

Het lesproject bestaat, naast de introductie, uit een binnendeel in het MEC (onderzoekend bezig zijn) en een buitendeel, een natuurontdektochtje in het park vlakbij. De leerlingen wisselen deze onderdelen af in twee groepen, elk onderverdeeld in twee of drie kleinere groepjes met begeleiders.

Doel: Kinderen worden letterlijk in contact gebracht met enkele belangrijke verschijnselen in de natuur, zoals de seizoenen, eetbaarheid, voedsel zoeken, jonge dieren, nieuw begin en (over)leven in de natuur. Bij het omgaan met de dieren, zoals lieveheersbeestjes en rupsen, leren ze meer over de leefwijze van die dieren en hoe ze veranderen. Door die natuur zelf (met wat hulp) te ontdekken en te beleven krijgen ze meer waardering en begrip voor het dieren- en plantenleven en het belang ervan.

De tijden in het rooster zijn richttijden; indien gewenst kan hiervan worden afgeweken, echter altijd in overleg met ons (het MEC) en minstens een week van tevoren. 

Als je de inschrijving via deze website gesloten vindt, bel ons dan. Vaak is het mogelijk om alsnog een afspraak te maken voor deze activiteit: tel. 5412216.

Kosten: gratis
Locatie: MEC in de Sterrentuin
Aanvragen