Meld je aan voor onze nieuwsbrief »

18/2 – Zachte winterwandeling

hazelaarkatjes in februari

Er valt heel wat te beleven in de winterse natuur, hoewel… winters? Loop op zondag 18 februari om 14.00 uur mee met de ‘zachte winterwandeling’ van het IVN.

De excursie start in het MEC en gaat door park De Houtkamp en de heemtuin. Er is aandacht voor de manieren waarop planten en dieren de winter doorkomen. Voor een aantal is het voorjaar al begonnen! De gevolgen van de overheersend zachte winter (en klimaatverandering?) zijn goed te zien. Sommige struiken, zoals de hazelaar, de sleedoorn en de gele kornoelje zijn nu al in bloei te vinden. Ook primula’s, klein hoefblad en lenteklokjes bloeien hier en daar.
Tip: neem een loep en een kleine verrekijker mee tijdens de wandeling, als je die hebt. Een beperkt aantal kijkers en loepen is te leen in het MEC.

Voor liefhebbers is er na afloop op het MEC voor €1,- (kinderen €0,50) een beker warme bisschopswijn dan wel chocolademelk of limonade én een plak kruidkoek te krijgen. Koffie en thee zijn ook verkrijgbaar.

De wandeling zelf duurt ca. 90 minuten en start om 14.00 uur bij het MEC in gebouw De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Deelname aan de wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie over activiteiten van het IVN is te vinden op www.ivn.nl/leiden.


Geplaatst op donderdag 8 februari 2018