Close Menu

Vrijwilligers

MEC

Vrijwilligers zijn in het MEC meer dan welkom! Er is genoeg te doen. We zijn op zoek naar mensen met iets van een educatieve achtergrond om lessen te geven, maar ook handige klusjesmannen en -vrouwen voor kleine werkzaamheden in, om en voor het centrum.

 

Vacatures:

 

Vrijwillige Docent:

In het MEC worden veel lessen gegeven voor basisschoolklassen uit Leiderdorp. Dat worden er in de toekomst hopelijk alleen maar meer en daar kunnen wij wel hulp bij gebruiken.

Heb je ervaring in het (basis)onderwijs en/of een achtergrond op het gebied van educatie, dan hebben wij een super leuke vrijwilligersuitdaging voor je. Kennis van natuur en duurzaamheid is een pré, maar geen vereiste. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact met ons op. We horen graag van je!

 

Vrijwillige Klusjesman:

In, om en voor het MEC is altijd wel iets te klussen. Zo staat er een grote verbouwing op stapel, maar we willen ook graag de buitenruimte meer gaan aankleden. Voor activiteiten als vogelhuisjes maken met kinderen moeten er veel planken verzaagd worden en ook voor dit soort klusjes zoeken we mensen. Naast klussen voor het MEC zijn er ook veel klussen te doen op de kinderboerderij, in het park en de heemtuin. Kortom die handige handjes zijn overal inzetbaar en meer dan welkom!

Heb je ervaring in de bouw of ben je gewoon handig met klussen, dan hebben wij een geweldige vrijwilligersuitdaging voor je. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact met ons op. We horen graag van je!

 

Vrijwillige Tuinman:

Momenteel wordt de kruidentuin naast het MEC door één vrijwilliger bijgehouden en de mensen van de kinderboerderij en het park springen af en toe bij. Graag willen wij wat uitbreiden en de omgeving rond het MEC zo inrichten dat het een inspiratie kan zijn voor mensen met een stadstuintje. Daar kunnen wij wel wat hulp bij gebruiken! Heb je ervaring in het groen of heb je gewoon groene vingers, dan hebben wij een superleuke vrijwilligersuitdaging voor je. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact met ons op. We horen graag van je!

 

Contact:

Milieu Educatief Centrum Leiderdorp

André Biemans

A.Biemans@leiderdorp.nl

Marieke Weishaupt

M.Weishaupt@leiderdorp.nl

 

Kinderboerderij & Park De Houtkamp & Heemtuin:

Vrijwilligers zijn op de kinderboerderij en in het park en de heemtuin meer dan welkom! Er is altijd wel iets te doen in het groen en bij de dieren. Bij de verzorging van de dieren en in het groenonderhoud is er het hele jaar rond genoeg te doen. Ook bij klusjes als schilderen en het repareren van verblijven etc. kunnen we hulp gebruiken. Ervaring in het groen, de dierverzorging en de bouw zijn welkom, maar zeker niet noodzakelijk! Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken en lekker buiten bezig te zijn, dan kom je bij ons een heel eind!

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact met ons op. We horen graag van je!

 

In het team van de Houtkamp zijn verschillende mensen die, om wat voor reden dan ook, zijn uitgevallen maar hier weer op hun pootjes terechtkomen. Het is een hele fijne werkomgeving waar we open en duidelijk tegen elkaar zijn, maar waar vooral iedereen geaccepteerd wordt zoals hij/zij is. Parkbeheerder Bert van Eijk stuurt aan en begeleidt de mensen waar nodig. Wil je hier meer over weten of spreekt je dit aan, neem dan vooral contact op met hem. Wie weet heeft het werken in het groen wel de juiste uitwerking die je zoekt!

 

Contact:

Kinderboerderij en park De Houtkamp Leiderdorp

Beheerder: Bert van Eijk  

B.van.Eijk@leiderdorp.nl

 

Schooltuinen:

Op het schooltuinencomplex is altijd zóveel te doen! Vrijwel alle scholen uit Leiderdorp maken gebruik van deze mogelijkheid om meer te leren over ons voedsel en waar het vandaan komt. De leerlingen van groep 6 hebben hun eigen moestuintjes en proberen die goed te onderhouden, maar dat kunnen ze niet alleen. Gelukkig is er al een grote groep vrijwilligers die hen daarbij helpt, maar die kan nog best wat groter. Naast het werken in de tuin krijgen ze ook les over de relatie natuur - voedsel - voeding. Ook hier kan men altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Interesse? Of wil je meer weten? Kijk eens op hun website of neem contact op met de voorzitter Joop van Huut.

 

Contact:

Stichting Schooltuinen Leiderdorp

Joop van Huut

E-mail: j.h.m.vanhuut@casema.nl/

Tel. 071-5895032

Website: www.schooltuinleiderdorp.nl