Meld je aan voor onze nieuwsbrief »

Toen-nu-dan..

Leiderdorpse schoolkinderen hebben de afgelopen 30 jaar in het fraaie schooltuincomplex, gelegen in sport- en recreatiepark de ‘Bloemerd’, hun groene vingers kunnen ontwikkelen. Na het afscheid van de tuinleider, dhr Loek van der Zeeuw, in het najaar van 2003, leek het erop dat de schooltuinen zouden worden wegbezuinigd. Een jaar lang hebben de schooltuinen toen braak gelegen en konden de kinderen niet tuinieren.
Gelukkig is de subsidiekraan toen niet dicht gedraaid, mede dankzij acties in 2004 tegen het voorgenomen bezuinigingsbeleid van de gemeente op de schooltuinen.

De initiatiefgroep Schooltuinen, bestaande uit vrijwilligers afkomstig van o.a. de verenigingen ‘De Bloemhof’, het ‘IVN‘, ‘Houdt Leiderdorp Groen’, de basisscholen en het personeel van het MEC, heeft de draad weer opgepakt. De initiatiefgroep is inmiddels opgegaan in de Werkgroep Schooltuinen die voorlopig deel uit maakt van de volkstuinvereniging ‘De Bloemhof’.
Kinderen uit groep 6 kunnen zich elk voorjaar nog steeds verheugen op een dagdeel tuinieren per week. In totaal tuinieren ongeveer 400 leerlingen van het basisonderwijs in Leiderdorp elk jaar op het schooltuincomplex.