Close Menu

Slootsafari in de Leiderdorpse heemtuin

08.08.2019

Op zondag 25 augustus, om 14.00 uur, start bij de ingang van de heemtuin in De Houtkamp de slootjessafari, een ontdektocht waarbij het onderwaterleven in de heemtuin van dichtbij wordt bekeken. Deze activiteit wordt georganiseerd en begeleid door het IVN in samenwerking met het MEC.

We gaan met schepnetten en bakjes op jacht naar die vreemde diertjes die in het water leven. Natuurlijk proberen we ook een naam te geven aan al die ‘slootkriebels’: zoals de piepkleine watervlo maar ook de waterschorpioen, het ‘watertomaatje’, het schrijvertje, de kokerjuffer en het bootsmannetje… en nog veel meer.

Veel leuker is het om ze allemaal zelf te vangen met een netje en dan te bekijken met een vergrootglas. Hoe leven ze en wie eet wie. Het waterleven is fascinerend, soms een beetje vreemd maar altijd een leuke ervaring voor jong en oud.

De heemtuin is een bijzonder natuurgebiedje met beperkte ruimte bij het water. Daarom willen we graag dat deelnemers zich van tevoren aanmelden via e-mail: slootsafari@gmail.com. Vermeld daarbij met hoeveel kinderen en volwassenen je komt.

Meedoen kost niks. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat er een slootsafari-set met schepnet voor je klaarligt. Elke inschrijver krijgt een bevestiging en extra informatie en tips voor die middag.

Let op: kinderen kunnen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Je mag je eigen schepnet meenemen als je die hebt.

 

Tot ziens in De Houtkamp!