Close Menu

Bijen herkennen en tellen in de heemtuin

14.03.2019

In Leiderdorp kan je op zondag 14 april, samen met IVN-natuurgidsen en medewerkers van de gemeente, inventariseren welke soorten bijen – dus ook hommels – er voorkomen in de heemtuin. De Leiderdorpse heemtuin is één van de meest soortenrijke als het gaat om planten en daardoor mogelijk ook van insecten en dus bijen. En dat willen we graag uitzoeken!

Kennis van bijensoorten is niet nodig om mee te kunnen doen, belangstelling voor deze - voor mensen o zo nuttige - diertjes natuurlijk wel. Deelnemers krijgen van tevoren een korte inleiding en tips om bijen te onderscheiden van zweefvliegen en wespen. Met behulp van een duidelijke zoekkaart en aankruisformulier, en met ondersteuning van IVN-natuurgidsen, ga je in kleine groepjes op pad door de heemtuin, op zoek naar beschutte, bloemrijke plekjes waar je bijen kunt verwachten.

De excursie start om 15:00 uur bij de hoofdingang van de heemtuin, ter hoogte van de kinderboerderij in park De Houtkamp. Tip: neem een kleine fotocamera of een smartphone (met camera) mee om de bijen vast te leggen.

Kijk voor meer info op onze website www.natuureducatie.nl, en voor alles over de bijentelling op https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijentelling/.