Close Menu

MEC - over ons

Duurzaam Natuurlijk Doen!

Iedereen weet wel dat het anders moet, en er is best een breed draagvlak voor duurzaamheid. De opgave is alleen zo groots, dat het nogal overweldigend is voor het individu. Natuurlijk ligt er een taak voor het bedrijfsleven en overheden wereldwijd, maar ook jouw inzet is belangrijk. Iedere bijdrage helpt!

Het MEC (Milieu Educatief Centrum) in Leiderdorp is een centrum voor Natuur- en DuurzaamheidsEducatie (NDE). Natuur en duurzaamheid zit in ons DNA en wij informeren, inspireren, motiveren en stimuleren mensen daarover en daartoe. Dat doen we door lessen die we geven aan het basisonderwijs, maar ook onze gewone bezoekers helpen we graag op weg naar een duurzame manier van leven met aandacht, waardering en zorg voor de planeet.

Wist u dat? Het MEC bestaat al bijna 35 jaar. Sinds 1985 kunnen basisscholen uit Leiderdorp al natuurlessen bij of via ons volgen.  

 

Gemeente & Stichting

Het MEC is onderdeel van de gemeente Leiderdorp. De stichting waar het MEC in het verleden onder viel is echter nog niet opgeheven. Mocht u interesse hebben om projecten of activiteiten van het MEC te steunen, dan kan dat via deze stichting. Het bestuur van de stichting draagt zorg dat de gelden goed terechtkomen en niet op de grote hoop. Meer weten? Neem gerust contact op met ons, maar u kunt ook de bestuursleden zelf  benaderen.

Bestuursleden Stichting Milieu Educatief Centrum Leiderdorp:

  • Voorzitter: Wouter Gerstel
  • Secretaris: Jacqueline Terlingen
  • Penningmeester: Ton Gordijn

 

Even voorstellen

 

André Biemans

Functie: medewerker natuur- en duurzaamheidseducatie

Werkdagen: afwisselend maandag-dinsdag-woensdag / woensdag-donderdag-vrijdag

E-mail: a.biemans@leiderdorp.nl

Werkzaam bij het MEC (gemeente Leiderdorp) sinds 1995, eerst voltijds, later nog maar 1 dag per week (en de rest bij grote buur Leiden), en sinds 2018 weer drie dagen per week bij het MEC omdat het zo’n geweldige werkplek is. Als (ooit afgestudeerd) bioloog kan ik mijn kennis en ervaring gebruiken om mensen iets belangrijks mee te geven over natuur, ecologie en duurzaamheid en hun eigen plaats daarin.

 

Marieke Weishaupt 

Functie: coördinator natuur- en duurzaamheidseducatie

Werkdagen: dinsdag-woensdag-donderdag

E-mail: m.weishaupt@leiderdorp.nl

Natuur en duurzaamheid vind ik heel belangrijk en daar wilde (en wil!) ik mij graag voor inzetten. Na mijn PABO opleiding ben ik dan ook niet voor de klas terecht gekomen, maar aan de slag gegaan bij Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Daar ben ik ruim 11 jaar betrokken geweest bij de parkeducatie en verantwoordelijk voor de NME voor de basisscholen in de regio. Met veel plezier, maar toen de uitdaging in Leiderdorp voorbij kwam heb ik deze met twee handen aangegrepen en daar heb ik geen seconde spijt van! Hopelijk mag ik mij hier nog lang inzetten voor het MEC.