Meld je aan voor onze nieuwsbrief »

IVN-gidsen in de Munnikkenpolder! Gaat u mee?

Munnikkenpolder gemaaid

Op maandag 24 juli gaan IVN-gidsen van 19.00-21.30 uur weer rondkijken in de Munnikkenpolder, en u kunt er bij zijn. Er is gemaaid en dat zal zeker een aandachtspunt zijn. Verder is er aandacht voor de vogels en het leven in en langs de sloten.

Na afloop zullen we met elkaar bespreken wat er te zien was en wat we ervan vinden. Het maaibeleid komt dan zeker ook aan de orde en de vraag kan gesteld worden wat het maaien (op dit moment) voor gevolgen heeft voor de natuur in dit gebied? Gaat u ook mee?

Er wordt verzameld om 18.50 uur onderaan de brug over de A4 in de polder. De opgang naar de brug is even voorbij het Gemeentehuis op de Willem Alexanderlaan. We vertrekken om 19.00 uur. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Bent u te voet, geen probleem, u kunt zich steeds lopend bij de groep voegen. We hopen van 21.00 tot 21.30 uur na te praten bij een kop thee of koffie (€1,-).

Ook in de zomer is het in de polder ’s avonds altijd wat frisser. Zorg dus voor goede kleding, meer dan u gewend bent. Een kijker, flora en/of vogelboek, en iets om mee en op te schrijven en evt. een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.


Geplaatst op maandag 17 juli 2017