2018/11. Herfst op en rond de kinderboerderij - groep 1/2/3/4

De kinderen maken kennis met boerderijdieren en 'wilde' dieren, hoe ze leven in dit jaargetijde en wat er voor hen verandert van zomer naar winter. Daarbij kijken de kinderen ook naar zichzelf: wat verandert er voor henzelf en hoe passen zij zich aan.

Van tevoren kan in de klas het verhaal van Kaatje Kauw op de Kinderboerderij worden voorgelezen. Kaatje ontmoet, vaak op een grappige manier, de dieren die de kinderen ook gaan bezoeken.

Aan de hand van 4 thema's: huisvesting, gezondheid / verzorging, warmte en voortbewegen wordt het herfstseizoen en de komende winter op de kinderboerderij belicht. Daarbij kunnen de begeleiders gebruik maken van handige 'praatbladen' met opdrachtjes voor de kinderen. Op de kinderboerderij zijn ook enkele 'warme producten' van de dieren te vinden: wol, dons, vacht en veren.

Daarnaast gaan de kinderen, aan de hand van een korte speurtocht/route, in het park rondom de kinderboerderij op zoek naar de 'wilde' dieren: vogels, kleine zoogdieren, slakken, wormen, insecten en/of hun sporen.

Tijdbeslag: 90 minuten uitvoering op locatie en ca. 20 minuten voorlezen op school.

De tijden in het rooster zijn richttijden; indien gewenst kan hiervan worden afgeweken, echter altijd in overleg met ons (het MEC) en minstens een week van tevoren.

Als je de inschrijving via deze website gesloten vindt, bel ons dan. Vaak is het mogelijk om alsnog een afspraak te maken voor deze activiteit: tel. 5412216.

Kosten: Gratis
Locatie: Kinderboerderij De Houtkamp