Meld je aan voor onze nieuwsbrief »

24-9 Zaadbommen maken!

Help de natuur een handje en kom zaadbommetjes maken op woensdag 24 september in het MEC! Geen echte bommen natuurlijk, maar wel kleine pakketjes van klei en aarde met daarin allerlei soorten wilde bloemenzaden. Leuk om te doen! We gaan die middag wel eerst in het park wat zaden verzamelen.

Als je zo’n bommetje ergens op vruchtbare grond gooit, dan zuigt het regenwater op en de zaadjes gaan ontkiemen. Het omhulsel valt uit elkaar terwijl de zaden verder uitgroeien tot prachtige planten en bloemen. Elk zaadbommetje is trouwens net weer even anders dan andere. Het is dus altijd een verrassing wat er uit groeit.

Wie zijn daar blij mee…? Natuurlijk allerlei insecten zoals bijen, hommels en vlinders, maar ook de meeste mensen zien liever een veld met bloemen dan kale grond…
Zaadbommetjes gooi je natuurlijk op een plek waar nog niks groeit. Dat kan ook een molshoop zijn of de aarde rond een straatboom.

Omdat het herfst is, zullen veel zaden pas kiemen in het voorjaar. Anderen kiemen wel en overwinteren als plantje. Je kunt de zaadbommen ook verpakken in grote bladeren en op een koele plek bewaren tot het voorjaar… en ze dan alsnog ergens neergooien!

Aanmelden kan via de activiteitenpagina.  Je krijgt nu ook automatisch een mailtje als je inschrijving is bevestigd, voor de zekerheid…

Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er kunnen deze keer 20 kinderen meedoen. Kom wat eerder, 13.45 uur, zodat we op tijd kunnen beginnen. Je betaalt 2 euro om mee te doen.


Geplaatst op dinsdag 16 september 2014